Uporabo spletne strani www.planetfortuna.com štejemo kot soglasje obiskovalca, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe:

Identifikacija prodajalca

skladno z določbo 43a. člena Zakona o sodnem registru:

Podatki o podjetju, ki skrbi za delovanje, upravljanje in izvajanje spletne strani www.planetfortuna.com:

Naziv: PLANET FORTUNA, Tinkara Fortuna s.p.
Naslov: OB SAVINJI 79, 3313 POLZELA
Status: Pravna oseba
Pravno organizacijska oblika: Samostojni podjetnik
DDV ID: 21365091
Matična številka: 8405832000

Aktivni transakcijski računi:

Št. računa Banka Odprt
03116-1000770141 SKB banka 09.04.2019

Naši kontaktni podatki:

Elektronski naslov Telefonska številka
tinkara@planetfortuna.com  041 313 300

 

Splošni pogoji poslovanja

Za lažjo razumljivost delovanja spletne trgovine www.planetfortuna.com, vam v nadaljnjem besedilu podajamo splošne pogoje poslovanja.

Uporabnik je fizična oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine. V spletno trgovino se lahko uporabnik prijavi samo kot fizična oseba. V kolikor želite z nami poslovati kot pravna oseba nas kontaktirajte na tinkara@planetfortuna.com. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

PRIJAVA

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po potrditvi obiskovalec postane uporabnik z uporabniškim imenom in geslom, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa tudi do svojega računa oziroma pridobi pravico do nakupa. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med upraviteljem in uporabnikom.

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so navedene v EUR in ne vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni to drugače zapisano. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku treh delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov so simbolične, ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

NAROČANJE

Na internetni strani www.planetfortuna.com so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije produktov. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Kupec lahko odda naročilo po elektronski pošti, preko telefona ali preko spletne trgovine.

Za nakupovanje preko spleta lahko obiskovalec spletne strani najprej opravi registracijski postopek v spletni trgovini www.planetfortuna.com. Z registracijo pridobi uporabniško ime ter geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa (profila). Registracija je pogoj za oddajo naročila. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti blaga, prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

ODPREMA

Izdelke, naročene v spletni trgovini, dostavljamo preko dostavne službe Pošte Slovenije. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah in tudi mobilno telefonsko številko. Paket vam lahko dostavijo tudi na vaše delovno mesto. V kolikor dostava ni bila uspešna oziroma ste bili v času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se sami dogovorite za prevzem ali naknadno dostavo.

Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.

 

STROŠKI DOSTAVE

Za nakupe do 24,99 EUR znašajo stroški dostave 3,00 EUR , za nakupe nad 25,00 EUR pa je pakiranje in odpošiljanje naročenih izdelkov brezplačno.

PLAČILO

Naročeno blago lahko kupec plača po predračunu.

Predračun z vsemi podatki vam bomo poslali v najkrajšem času. Takoj, ko bomo prejeli nakazilo na naš transakcijski račun, bomo vaše naročilo realizirali. Šteje se, da je naročilo dokončno potrjeno, ko je kupnina po predračunu plačana. Od tega trenutka dalje teče rok za dostavo.

Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.

DOBAVNI ROK

Vse otroške knjige Fortuna PLANET IGER, ki bodo naročene v prednaročilu  med 23.5.2019 in 12.06.2019 bodo dostavljene najkasneje do 15.06.2019.

 

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike izdelkov in grafika ter ostali ne-našteti elementi prikazani v spletni trgovini so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Sklenitev pogodbe

Skladno z zakonodajo je formalno sklenjena pogodba, ko se potrošnik strinja s splošnimi pogoji prodaje in mu prodajalec po naročilu pošlje potrditev prejema naročila. Svojo obveznost iz prodajne pogodbe mora prodajalec izpolniti najkasneje v 30 dneh od sklenitve pogodbe, če se ni sam zavezal storitve opraviti prej.

Izvensodno reševanje sporov

Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov od spletnih trgovcev oziroma ponudnikov storitev dobavljenih preko spleta, zahteva, da imamo na svoji spletni strani objavljeno elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Povezava na spletno platformo se nahaja tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.